Įkraunama...
Įkraunama...

Fringe (Ties riba) Serialas

Apieškojau ir neradau tokios temos.

(Info iš wikipedijos)
Ties riba (angl. Fringe) yra amerikiečių mokslinės fantastikos televizijos serialas, pasakojantis apie vadinamojo kraštutinio mokslo reiškinius. Seriale pasakojama apie specialiąją FTB agentę Oliviją Danham, mokslininką Valterį Bišopą ir jo sūnų Piterį, kurie stengiasi išsiaiškinti netikėtai visame pasaulyje pasirodžiusius ypatingus (anomalius) mokslo reiškinius (tai telepatija, levitacija, nematomumas, reanimacija, nepaaiškinamos genų mutacijos ir kt.), kurie žiniasklaidoje pavadinami „Formatu“ (naujagimis kūdikis per kelias valandas visiškai subręsta, pasensta ir miršta; autobuso keleiviai netikėtai įklimpsta į keistą medžiagą, panašią į sakus, iš kurių susidaręs gintaras). Olivija, Piteris ir Valteris stengiasi suprasti šių netikėtų reiškinių kilmę ir, svarbiausia, šaltinį. Paaiškėja, jog su vadinamuoju „Formatu“ susijusi milžiniška naujausių technologijų korporacija „Dinamiškasis masyvas“, o paslaptingi tradiciniam mokslui nepaaiškinami reiškiniai – tik labai didelio gerai organizuotos struktūros plano dalis.
Skirtingai nei garsus serialas „Dingę“, „Ties riba“, pasak pagrindinio kūrėjo ir prodiuserio Dž. Dž. Abramso, ateinančių sezonu metu pasižymės kiek paprastesne pasakojimo struktūra, nestipriai susieta istorine linija ir, atsižvelgiant į tai, žymiai nesusieta epizodų peržiūra, kitaip sakant, žiūrovai, viduryje sezono praleidę kelis ar daugiau epizodų, nebus labai atskirti nuo siužetinio pasakojimo.
Serialas buvo nominuotas 2 Primetime Emmys ir 41 kitų, laimėjo kitus 8 laimėjimus. IMDB vertinimas 8,5.

Veikėjai:
Olivija Danham (Ana Torv) – FTB agentė, kartu su daktaru Valteriu Bišopu ir jo sūnumi Piteriu Bišopu, specialiu pavedimu paskirta ištirti greitai išplitusius nepaaiškinamus fenomenalius reiškinius.
Daktaras Valteris Bišopas (Džonas Noublas) – buvęs vyriausybės tyrėjas, kartu su partneriais aiškinęsis kraštutiniojo mokslo reiškinius. Po laboratorijoje įvykusio incidento, apkaltintas žmogžudyste ir uždarytas į psichiatrinę ligoninę.
Piteris Bišopas (Džošua Džeksonas) – Valterio Bišopo sūnus.
Filipas Broilis (Lensas Redikas) – JAV Vidaus saugumo departamento agentas, vadovaujantis kraštutinio mokslo tyrimų padaliniui.
Čarlis Francis (Kirkas Acevedas) – Olivijos draugas Federaliniame tyrimų biure, vienas iš krašutinio mokslo padalinio prie VSD vadovų.
Nina Šarp (Bler Braun) – paslaptinga moteris, viena iš „Dinamiškojo masyvo“ savininkų.
Astrida Fernsvort (Džasika Nikol) – jauna FTB agentė, Olivijos asistentė (vėliau praktiškai visąlaik buvo daktaro Bišopo padėjėja).
Deividas Robertas Džounsas (Džaredas Haris) – galingas ir klastingas biochemikas, pabėgęs kalinys.
Mičelas Loebas (Šansas Kelis) – negailestingas ir žiaurus Džounso darbdavys, FTB paskirtas šnipas kraštutinio mokslo tyrinėjimų padalinyje.
Džonas Skotas (Markas Valėjus) – buvęs Olivijos partneris ir mylimasis, FTB išdavikas, „Formato“ agentas.
„Stebėtojas“ (Maiklas Kerveris) – paslaptingas ir kažkuo nežmogiškas veikėjas, matytas daugelyje vietų, kuriose pasirodė „Formato“ reiškiniai.

Serialas labai sudomino ir suintrigavo, per savaitę pasistengiau ir peržiūrėjau du sezonus iš penkių. Kiek teko girdėti jis rodomas per LNK. Taigi dabar lauksiu kol bus išverstas 3 sezonas lietuviškai, nes žiūrėti šį serialą angliškai kai puse nieko nesuprasi nes yra vartojama daug mokslinių terminų neapsimoka.

1 sezono 1 serijos aprašymas:
Kai Bostone nusileidžia lėktuvas, o visi juo skridę keleiviai mirė ir mirė pačių baisiausių būdų, šios bylos imasi FTB agentė Olivija Danhem (Anna Torv). Kai tyrimo metų vienas jos partneris, specialusis agentas Džonas Skotas (Mark Valley), vos nemiršta, Olivija ieško kažko, kas galėtų padėti. Ir pagaliau ji suranda daktarą Volterį Bišopą (John Noble), mūsų laikų Einšteiną. Tačiau yra vienas bet: paskutiniuosius dvidešimt metų jis yra laikomas psichiatrinėje ligoninėje ir vienintelis būdas užduoti jam porą klausimų kreiptis pagalbos pas jo sūnų Piterį (Joshua Jackson). Ir tik tada mūsų neįprastas trio, kartu su FTB agentais Filipu Broislemu (Lance Reddick), Charliu Frensinu (Kirk Acevedo) ir Astrid Farnsuort (J. Nicol) supranta, kad tai, kas atsitiko 627 reisui, tik maža, didelės ir dar labiau šokiruojančios tiesos, dalis.

user posted image

user posted image

user posted image

Yra dar žiūrinčių?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gretuliuuxsas: 22 birželio 2012 - 22:59
Visus sezonus perziurejau, tikiuosi daugiau nebebus rolleyes.gif
Atsakyti
Atsakykite kas nors jei žinote ar bus rodomas šio serialo 3 sezonas per LNK?
Atsakyti
Perziurejau visus 4 sezonus ir kuo toliau, tuo labiau i pievas doh.gif Gaila kai gera seriala sugadina del reitingu...

Bus ir 5 sezonas...
Atsakyti
Kaip visada, pirmas sezonas geriausias thumbup.gif , o toliau ... ech ...
Atsakyti
Pradžioje tikrai patiko, pirmi 2 sezonai labai stiprūs, trečias toks dar įdomumas lieka, bet jau 4 tai hem hem, niekaip nepabaigiu paskutinių kelių serijų pažiūrėt, toks vaizdas, kad kūrėjai patys susipainiojio ir nebežino kaip atsipainioti. Bet labai patiko aktoriai.
Atsakyti
as ziuriu
tiksliau suziurejau 4 sezonus
man gal idomiausias 3 buvo g.gif
Atsakyti
Kūrėjai žada istorija baigti su penktu sezonu. Jėtau kaip bus tikiuosi įdomu kaip bus 3 sezonas lietuviškai žiūrėti. Pritariu aktoriai labai geri, gal kas žinot panašių serialų?
Atsakyti
Na man dar patiko panasia tematika Haven, ten irgi yra mistikos ir detektyvo elementu, o aktoriai irgi neblogi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Simbulis @ 2012 06 26, 00:04)
Na man dar patiko panasia tematika Haven, ten irgi yra mistikos ir detektyvo elementu, o aktoriai irgi neblogi  smile.gif


Jo žinau ir tas serialas geras, laukiu trečio sezono.
Atsakyti
Jau penktas sezonas prasidejo Fringe 5 сезон
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eris: 06 spalio 2012 - 11:02
Aš irgi žiūriu šį serialą, nes mėgstu mistiką. Pritariu anksčiau pasisakiusioms, kad jau kuo toliau, tuo labiau nusivažiavo į pievas biggrin.gif
Bandysiu žiūrėt 5 sezoną, visgi paskutinis smile.gif
Atsakyti